‘’De wereld is gek geworden !’’

Jamie Oliver is op een missie en hij is er heel duidelijk over bij RTL Late Night. Volgens hem is het belang van de gezondheid en het geluk  van onze kinderen ondergeschikt geworden aan zaken doen, business, geld.  Suiker is een ingrediënt dat hierbij teveel gebruikt wordt, misbruikt wordt.  Jamie trekt ten strijde tegen suiker en overgewicht.

Een voorbeeld : in Groot Britannië moeten jaarlijks 28.000 kinderen naar het ziekenhuis om onder narcose behandeld te worden voor tandbederf. Suiker is daar de oorzaak van. Tandbederf is de eerste stap in een neerwaartse spiraal, daarna volgen maar al te vaak : obesitas, diabetes en zelfs dementie bij ouderen. ‘’De wereld is gek geworden’’, zegt Jamie.

Jamie wil discussie op gang brengen. Mensen wakker schudden en aan het nadenken zetten.

Taart en snoep zijn eerlijk, zegt hij, omdat wij WETEN dat ze niet goed voor ons zijn. Heel anders is dit bij suikerhoudende dranken, fastfood en ontbijtgranen die voor een groot deel uit suiker bestaan. Je eet niet 5 keer per dag een stuk taart, dan weet je wat er gebeurt. Toch doen we dat wel als het om deze andere producten gaat. We hoeven suiker niet helemaal in de ban te doen. Volgens Jamie moeten we genieten van al ons eten. Ook af en toe van een lekker stuk taart.

Jamie pleit voor een suikertax op met name suikerhoudende dranken. Hij bezoekt hiervoor diverse ministers van volksgezondheid in Europa, maar daar spelen ook hele andere belangen helaas. Verandering zal misschien niet zo snel gaan in Europa, maar wij kunnen wel alvast veranderen !!

U kunt via deze link het interview met Jamie Oliver bekijken: http://www.rtllatenight.nl/gasten/294/jamie_oliver/

Bountiful levert gezonde voeding voor een bewuste levensstijl. Wij proberen deze producten dichter bij u, de consument, te brengen. Wij hebben al veel producten in ons assortiment zonder toegevoegde suikers, daar komen nog altijd nieuwe producten bij. Neem eens een kijkje bij een van onze verkooppunten of in onze webshop.