Kleine Portemonnee? Goedkope Superfoods!

Voor wie niet zoveel te besteden heeft, zijn er ook genoeg mogelijkheden om gezond en betaalbaar te eten. Heb je al eens aan deze ”superfoods”  gedacht?

Havermout
Havermout heeft vele mogelijkheden. Begin de dag met havermoutpap. Ook heel lekker is een schaaltje overnight oats. Een schaaltje yoghurt (of melk, of amandelmelk) met wat havervlokken, stukjes appel of ander fruit, wat grof gehakte noten en een eetlepel rozijnen of cranberries, eventueel wat honing of agavesiroop, een nachtje in de koelkast laten staan. ‘s Morgens eten met nog wat extra vers fruit er op. Lekkerrrrr! En misschien iets minder gezond, maar ook heerlijk en makkelijk om zelf te maken: havermoutkoekjes!

Banaan
Lekker, gezond en betaalbaar. De banaan is niet alleen vers heerlijk, bijvoorbeeld in een smoothie, maar ook gedroogd is het een smakelijke snack of lekker in je muesli.

Lijnzaad
Dit zaadje staat de laatste tijd een beetje onterecht in de schaduw van zijn goede vriend chia. Lijnzaad is namelijk prima te gebruiken als budgetproof alternatief. Zorg er wel voor dat je voldoende water drinkt als je lijnzaad gebruikt.

Citroen
Een lekker fris begin van je dag: start met een groot glas warm water met een halve uitgeperste citroen.

Groene Bladgroenten
Lekker gekookt of gewokt, maar andijvie, spinazie en ook boerenkool kunnen heel goed rauw in een salade. Boerenkool heel fijn snijden en eventueel, als je dat lekkerder vindt, eerst even heel kort roerbakken of blancheren.

Avocado
Probeer eens avocado in een smoothie. Avocado met banaan en sinaasappel en een scheutje yoghurt in de blender hmmm. Of avocado met komkommer, kiwi en een beetje water.

Kiemen
Kiemen zijn de enige voedingsmiddelen die doorgroeien nadat je ze gekocht hebt. Een bakje alfalfakiemen, radijskiemen of taugé kost maar een paar euro en smaken heerlijk in bijvoorbeeld een salade met quinoa.

Noten
Noten zijn een super tussendoortje omdat ze goed vullen, gezond zijn en nooit vervelen. Amandelen, walnoten, paranoten, cashewnoten. Alle voordelen gelden overigens alleen voor ongezouten en ongebrande noten.

Pure chocola
Een hele goede reden om af en toe een stukje goede pure chocolade te eten: chocola maakt blij!

Bonen
Eet eens bonen ipv aardappelen of rijst. Zwarte bonen, bruine bonen, witte bonen, kidneybonen, adukibonen, keuze genoeg! Heerlijk in bruine bonensoep, chili sin/con carne, adukibonen stoofpotje met abrikozen of doe witte bonen door de aardappelpuree.

Dit zijn niet de enige betaalbare superfoods. Je kan ook nog denken aan bijvoorbeeld: zilvervliesrijst, honing, appelstroop, knoflook, tomaten, groene thee, etc.

Bountiful wil de consument graag op weg helpen naar een gezond leven door middel van gezonde voedingsmiddelen. Dit doen wij door onze kwaliteitsproducten dichter naar u toe te brengen. Gewoon bij uw eigen drogist. Ook vinden wij het belangrijk dat onze producten betaalbaar zijn.

Voor betaalbare superfoods van Bountiful neem een kijkje bij een van onze Bountiful verkooppunten of in onze webshop.

€ 2.25 incl BTW