Superfood Quinoa

Quinoa (spreek uit als kienwa) is al meer dan 100 jaar geleden geïntroduceerd op de Amerikaanse markt. Het werd voornamelijk in gezondheidswinkels verkocht. Het duurde lang voordat Quinoa onder een breder publiek bekend werd. Vandaag de dag staat quinoa op menig menukaart en is het verkrijgbaar in bijna elke supermarkt.

Quinoa is eigenlijk geen graan, het is een pseudograan. Vandaar ook dat quinoa glutenvrij is. Bereid en opgediend lijkt het erg op andere populaire graansoorten zoals witte of bruine rijst, het is echter verwant aan spinazie en bieten. Het deel van de plant dat gegeten wordt zijn de zaden. 

Hoe wordt quinoa bereid?
Quinoa kan makkelijk bereid worden op dezelfde manier als rijst (in een rijstkoker of op het fornuis) of gekookt zoals pasta. De textuur kan aangepast worden dmv de kooktijd, van wat steviger tot een wat zachtere, romiger variant. Quinoazaden moeten altijd eerst, voor het koken, even afgespoeld worden. Quinoa kan worden toegevoegd aan salades, dips en bijgerechten of worden gegeten als hoofgerecht of snack.
Quinoa heeft een eigen smaak en uiterlijk.

Kijk ook eens op de Blog van Rens Kroes.

Bountiful heeft Biologische Quinoa, Biologische Rode Quinoa en Biologische Zwarte Quinoa voor u in het assortiment. Klik hier voor het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Of kijk eens in onze web shop.